Kāpēc ir svarīgi pamanīt liela izmēra gurķus un tos uzreiz noraut? Ja to nedarīsiet, saņemsiet pavisam sliktu ražu

 

Foto – Unsplash

Kad jūsu gurķi sāk dot ilgi gaidītos augļus, ir svarīgi ievērot dažus noteikumus par to novākšanu no krūma. Un tas attiecas gan uz tiem gurķiem, kas aug siltumnīcas apstākļos, gan tiem – kas zem klajas debess.

Jebkuram dārzkopim ir svarīgi, lai viņš ir apmierināts ar rezultātu, un visi zina, ka gurķi ir “jābaro” un regulāri jālaista. Taču dažreiz sanāk, ka tiek palaists garām kāds lielāks gurķis, kurš jau ir uz krūma. Bet pēc dažām dienām tas pāraug un kļūst jau nederīgs ēšanai jeb vēl trakāk – ir jau novītis. Un tad ar to var pabarot tikai, piemēram, vistiņas.

Nav nozīmes, vai esat iestādījuši dažus stādiņus vai garas dobes ar gurķiem, tik un tā vissvarīgākais ir gurķu garša un kvalitāte. Starp citu, lieliski “pabarot” ir gurķu stādus ar vistu mēsliem. Jo tie tiešā veidā ietekmē augļu veidošanos un arī ražu. Kā to sagatavot? Trešdaļa vistu mēslu uz 10 litriem ūdens un jāaplaista krūmi jāaplaista ir tikai pie saknēm.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Kāpēc ir tik svarīgi novākt tieši lielos gurķus no krūma? Izrādās, ka katram gurķim, lai tas garšotu izcili, ir paredzēts uzņemt tik daudz šķidruma, cik tas ir paredzēts konkrētajā šķirnē, attiecīgi – tieši tik lielam gurķim, kādam tam būtu jābūt “ideālajā” izmērā, un līdz ar to – arī garšā. Bet, ja netiek norauti lielie gurķi, tie aizvien uzņem šķidrumu un aizkavē gan barības vielas, gan šķidrumu citiem augļiem.

Attiecīgi vienkāršiem vārdiem runājot, kamēr lielais gurķis sēž krūmā, viņš “apēd” visas barības vielas un šķidrumu, un mazajiem, kas vēl aug, nekas netiek. Tā rezultātā, mazie veidojas par rūgtiem, pārāk maza izmēra gurķiem, un, galu galā, zūd to kvalitāte.

Lasi vēl: Mans eksperiments izdevās: izglābu savus gurķus no kaitēkļiem un turpinu novākt ražu pilniem spaiņiem

Foto – Unsplash

Tāpēc, ja negribat, lai tā notiek un vēlaties, lai visi jūsu gurķi būtu garšīgi, neļaujiet gurķiem pāraugt! Protams, jāņem vērā konkrētās šķirnes īpatnības – jānorauj gurķis ir tikai tad, kad tas ir sasniedzis savas šķirnes ideālo izmēru.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment